Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Deprem sırasında hisse fiyatları fırlamıştı: Çimento firmalarına milyonlarca lira ceza

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Bolat, deprem bölgesinde bulunan hazır beton ve çimento sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik "fahiş fiyat" denetimi sonucu 18 firmaya ceza uygulanmasına karar verildiğini belirtti.

Deprem sırasında hisse fiyatları fırlamıştı: Çimento firmalarına milyonlarca lira ceza

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede gerçekleştirilen yardım ve cezalar hakkında bilgi verdi. 

Bolat, afet sonrası bölge esnafına destek sağlandığını hatırlattı ve depremden zarar gören esnaf ve sanatkarlardan olağanüstü hal süresince, meslek kuruluşlarınca düzenlenecek belgeler için ücret alınmamasının sağlandığını söyledi.

Bakan Bolat, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğince (TESKOMB), deprem bölgesine yapılan nakdi yardımların toplam tutarının 200 milyon liraya ulaştığını açıkladı.

Depremin dış ticaret üzerindeki etkisine değinen Bolat, afet bölgesindeki illerin Şubat-Aralık 2023 dönemi ihracatının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,1 düştüğünü ifade etti.

Bolat, 2023 yılında yüzde 0,6 artışla 255,8 milyar dolar olarak gerçekleşen ihracatın deprem yaşanmamış olsaydı yüzde 3,1 yükselişle 262,2 milyar dolar olabileceğinin öngörüldüğünü vurguladı.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ FİRMALARA DENETİM

Ayrıca Bolat, Kahramanmaraş merkezli depremlerin gerçekleştiği bölgede hazır beton ve çimento sektöründe faaliyet gösteren 131 firmaya yönelik gerçekleştirilen "fahiş fiyat" denetimleri hakkında bilgi verdi. Bolat, şunları kaydetti:

"Ticaret müfettişlerince yapılan denetimler sonucu 27 firma, hazır beton ve çimento satışlarında fahiş fiyat gerekçesiyle Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna sevk edildi. Kurul tarafından 18 hazır beton ve çimento firması hakkında toplam 37 milyon 766 bin 946 lira ceza uygulanması yönünde karar alındı. Konuya ilişkin inceleme ve denetim süreçleri devam ediyor" ifadelerini kullandı. 


Haber Kaynağı : 12punto

Ticaret Bakanı Ömer Bolat 6 şubat depremi